bbq-foto 1.JPG

Paul Vangelder & Roxanne Deleersnijder zijn de trotse uitbaters van Café-Restaurant De Natie. Ze zijn tevens de drijvende kracht achter De 7 Schaken, gelegen op De Grote Markt van Antwerpen. De Natie maakt deel uit van het gerenoveerde en gerenomeerde oude gebouw van De Valkeniers Natie, gelegen in de Van de Wervestraat, op een boogscheut van het nieuwe Park Spoor Noord. 

”In 1906 vestigde het hoofdkwartier van de Valkeniers Natie zich op dit adres. Ze telde 49 natiepaarden en 103 karren. De paarden stonden op stal waar nu ons restaurant en Café is. De meest op opgeslagen goederen waren koffie, specerijen, hout, tabak en later op de eeuw autobanden en hifi. Toen de natiepaarden plaats moesten maken voor de modernere tractors en opleggers kwamen ook de eerste klachten van geluidsoverlast. Valkeniers Natie voelde zich genoodzaakt om een nieuwe locatie te zoeken dieper in de haven.”

De uitbating op deze unieke locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de mensen van Katoen natie , die dit pand sinds 2009 hebben overgenomen van Central Auto. We hebben gestreefd naar een interieur dat volledig tot zijn recht kan komen met de architectuur van het gebouw.  

Openingsuren
Wij zijn vanaf 1 juni enkel nog open voor private dining & events.

U kan reeds bij ons terecht vanaf groepen vanaf 20 personen.